top of page

Over mij

praktijk.jpg
Kind aan Zet.nu en Annet 

 

Annet van 't Schip is oprichtster van Kind aan zet.nu

Mijn naam is Annet van 't Schip en ik ben belangenbehartiger

voor kinderen van alle leeftijden voor, tijdens en na een (v)echtscheiding. Ik ondersteun kinderen op sociaal-emotioneel vlak en geef ze een stem in het juridisch speelveld. Kinderen hebben ook rechten als het gaat om de scheiding en hebben net als ouders te maken met rouw en verlies. Ik sta klaar om deze kinderen te helpen, want elk kind telt!

 

Naast Kindbehartiger ben ik ook Mattenspel begeleider en SCHIP-behandelaar. Schip-behandelaar is een mooie aanvulling naast mijn rol als Kindbehartiger. Als SCHIP-behandelaar leer je de ex-partners weer een verbinding met elkaar aan te gaan: van ex-partner naar partners in ouderschap. 

Kindbehartiger

Als ouders gaan scheiden hebben zij het beste met hun kind voor. Scheiden is echter een emotionele aangelegenheid en ouders zijn daardoor minder goed in staat om de belangen van hun kind echt goed te behartigen. Als kindbehartiger geef ik de kinderen een stem in het hele scheidingsproces en erna. 

 

SCHIP-mediation

De SCHIP aanpak gaat er van uit dat je elkaar niet ‘los moet laten’, maar dat je je opnieuw met elkaar moet verbinden: als partners in ouderschap. Dit leer je tijdens de SCHIP aanpak.

Mattenspel begeleider

Het Mattenspel wordt gebruikt bij kinderen in een scheidingssituatie, pleeggezin, vluchtelingensituatie of een andere situatie waarbij kinderen meerdere verblijfplaatsen hebben.

Spelenderwijs inzicht:
Het Mattenspel biedt in relatief korte tijd veel inzicht in hoe een kind de situatie ervaart. Het kan vanaf jonge leeftijd (vanaf 3 of 4 jaar) worden ingezet. Het laat het kind spelenderwijs over zijn leefsituatie praten. Het mattenspel tafelmodel is te gebruiken bij pubers, jong volwassenen en ouders.

                                                                      

Beroepsorganisaties

mattenspel.png
bottom of page